Verzekeren dat uw werknemers efficiënt kunnen werken is de basis voor rentabiliteit

Na de installatie of implementatie van onze (nieuwe) oplossingen houdt het niet op, we bieden u een uitgebreide support aan. Een IT-infrastructuur speelt in (bijna) elke moderne organisatie namelijk een cruciale rol. Hierdoor kunnen onverwachte IT-problemen een enorme impact hebben op uw bedrijf. Denk hierbij aan het mislopen van omzet, een verminderde productie, kosten om het probleem op te lossen of reputatiekosten. In de tijd dat uw bedrijf niet operationeel is, kunnen concurrenten een voordeel behalen.

Uw bedrijf kan voor al uw problemen rekenen op de IT-service desk van Tyneso. De service desk van Tyneso is voortdurend bereikbaar, waardoor eventuele problemen direct verholpen kunnen worden en/of uw medewerkers ondersteund kunnen worden in kritieke situaties. Het overgrote deel van de problemen kan vanop afstand worden opgelost. Zo blijft de impact op uw onderneming beperkt. Is er toch een interventie ter plaatse nodig, dan komen onze specialisten zo spoedig mogelijk bij u langs.

Biedt uw medewerkers een Single Point of Contact voor alle IT-gerelateerde vragen. Als een (onder)deel van IT niet werkt zoals gehoopt en verwacht, is het prettig om direct de juiste hulp te kunnen inschakelen. Naast ondersteuning met oplossend vermogen is continue bereikbaarheid van enorm belang om de impact van IT-incidenten te minimaliseren. Bij Tyneso worden 98% van de inkomende oproepen binnen 30 seconden beantwoord en direct adequaat behandeld. Tyneso heeft als IT- partner jarenlange ervaring met het ondersteunen van eindgebruikers in meerdere vormen. Daarom weten wij kwaliteit en snelheid van handelen te combineren. 98% van de IT-incidenten worden vanop afstand opgelost, waardoor de impact op uw organisatie altijd minimaal is. Mocht het probleem niet direct verholpen kunnen worden dan worden de vragen en verzoeken van eindgebruikers direct bij de juiste specialisten neergelegd. Hierdoor kunnen uw medewerkers snel weer verder met hun eigen werk.

De IT Service Managementoplossing van Tyneso is gebaseerd op ITIL-standaarden en bevat voor geconfigureerde functionaliteiten die alle relevante IT Service Management processen ondersteunen. Van Request, Problem en Change Management tot Release, Configuration en SLA Management. De Information Technology Infrastructure Library (ITIL) is een wereldwijd erkende verzameling van de best practices voor informatie technologie (IT) servicemanagement.

Wij doen al het nodige, zodat u zich ongestoord kan richten op uw zakelijke productiviteit, vooruitgang en doelen.

Heeft u specifieke vragen over onze IT-service desk?
Wij beantwoorden ze graag allemaal.

Logo Tyneso - wit

Stay connected with Tyneso

Contactinformatie:

+32 2 253 50 05
[email protected]

Maatschappelijke zetel:

Rekelstraat 37
1980 Eppegem (Zemst)
België