Meltdown en Spectre: wat is het en wat kan je ertegen doen?

Vrijwel elke (moderne) processor is kwetsbaar. In een onlangs verschenen artikel zijn twee veiligheidslekken van formaat ontdekt en beschreven. De twee veiligheidslekken, Meltdown en Spectre, treffen ongeveer alle moderne (computer)apparaten in het hart: de processor. De tekortkomingen van moderne processoren kunnen van invloed zijn op vrijwel alle mobiele apparaten die in de afgelopen twee decennia zijn uitgebracht. Het komt erop neer dat zowat elk modern toestel met een microprocessor kwetsbaar is voor hackersaanvallen.

Automatische patches

Nu het goede nieuws: Intel, AMD en ARM geloven dat ze de Meltdown- en Spectre-fouten met softwarepatches kunnen oplossen of op zijn minst kunnen beperken. Iedereen met Windows 10 en een internetverbinding wordt automatisch voorzien van deze softwarepatches. De klanten van Tyneso die geen Windows 10 hebben worden voorzien van de juiste updates door de Tyneso RMM Client. Door de patching-software in de RMM client worden updates automatisch uitgevoerd waardoor u altijd up-to-date bent.

De klanten van Tyneso hoeven zelf niks te doen. Zoals gebruikelijk zal Tyneso erop toezien dat deze patches daadwerkelijk worden uitgevoerd. Zo nodig zullen de technische experts bijspringen om de risico’s te minimaliseren.

We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben dan zijn we doorlopend telefonisch bereikbaar op het nummer +32 2 253 50 05 of klik hier.

Share Post :